Studer A800

Posted by on / 0 Comments

Studer A800

Studer A800 UAD2 Plug-in вече е част от нашето оборудване!

Studer A800 е една от легендите в звукозаписната техника. Този многоканален магнетофон е създаден през 1978 година. Той е първата лентова машина с микропроцесорно управление. С годините, A800 става еталон за многопистово лентово устройство и аналогов лентов звук. На този 2 inch многоканален магнетофон са записвали много от най-емблематичните артисти на всички времена. Стиви Уондър (Steve Wonder), Металика (Metallica), Том Пети (Tom Petty), Пинк Флойд (Pink Floyd), Куин (Queen), Ейси Диси (AC/DC), Питър Гебриел (Peter Gabriel), Дженезис (Genesis) са само част от имената, чиито творби са записани на този класически лентов магнетофон.

Напълно идентичен и сертифициран от Studer, плъг-инът е разработен от екипа инжинери на Юнивърсъл Аудио (Universal Audio) и световно известния инжинер – член на AES и експерт в областта на аналоговия звукозапис – Джей Макнайт (Jay McKnight). Имплементиран в UAD2 хардуер и Apollo интерфейсите на Universal Audio, това е единственият подобен продукт към настоящия момент.

Плъгинът

Плъгинът е пълно копие на многоканалната машина Studer A800, записваща на 2 inch лента. Прототипът, на чиято база е създаден плъгинът е част от колекцията на продуцентът Алън Сайдс (Allen Sides). Той се намира в притежаваното от Сайдс (Sides), Оушън Уей Студиос (Ocean Way Studios). Плъгинът е разработван повече от година и точно пресъздава всички вериги и функционалности на хардуерното устройство. В зависимост от обработвания звуков материал, могат да бъде регулирани всички параметри, налични на хардуерното устройство. Това са скоростта, биасът, шумоподтискащите системи, калибровката на главите или типът на лентата. Това може да се направи по същия начин, както на хардуера А800 и със същия звуков резултат.

Качествата на Studer A800

Качествата на Studer A800 UAD-2 Plug-in са безспорни. Той може да даде топлина на вашите записани звукови канали или суб-групи, както може да направи това само аналогово лентово устройство от висок клас. С негова помощ вашите миксове ще звучат още по-топло и скъпо. Този магнетофон ще им предаде топлина, обем и „аналогово полиране“, както и желаната динамика и автентичност на лентовия запис.

В Токсити Студио вие можете да се възползвате от възможностите на Studer A800, наред с множество други висококачествени плъгини и оборудване, с което разполагаме за Вашите звукозаписи.