AVALON VT-737sp TUBE CHANNEL STRIP

Posted by on / 0 Comments

avalon_vt-737sp

Avalon VT-737sp tube channel strip UAD2 plug-in

Аvalon VT-737 tube channel strip е един от най-продаваните канали за звукозапис на пазара. Ролинг Стоунс (The Roling Stones) и Ерик Клептън (Eric Clapton),  Джей-зи (Jay-Z) и доктор Дре (d-r Dre), Бионсе (Beyonce) и Бейбифейс (Babyface). Това  са малка част от въапозвалите се от възможностите на това устройство. Благодарениe на сътрудничеството между Юнивърсъл Аудио (Universal Audio inc.) и Авалон Индъстрис (Avalon Industries inc.) емулзцията е вече факт. Сега, тази чудесна емулация вече е част и от оборудването на Токсити Студио (Toxity Studio).

Възможности

Всички инструменти, включени във веригата на Avalon VT737sp предусилвател са доказали неоспоримите си качества. Това са: лампов предусилвател с ниско срязващ филтър; Четири канален параметричен еквалайзер, с активна обработкана средите и пасивна на ниските и високите честоти; Опто компресор с регулиране на трешхолда, атаката и реализацията на компресиране на сигнала. Каналът може да се използва както за запис в резлно време, така и за последваща обработка на записания вече материал. Чрез въведената от Universal Audio Унисон (Unison) технология, хардуетът Apolo, точно пресъздава входния импеданс на хардуерната версия. Поведението на канала при запис, в реално време. Точно както при хардуерния вариант на Avalon VT-737sp. Интересна и не маловажна подробност е, че високите честоти възможнои за усилване, достигат до 32Khz. Усилването на тези честоти, в този диапазон добавяне повече въздух (air) при запис или звукообработка. Тои ефект е често търсен при съвременните звукозаписи.

Дизайнът на VT-737sp е предвиден така изключително функционален. При него, зависимост от нуждата, еквалайзерът да може да се разположи преди или след компресора. Друга полезна особеност е при параметриците за средни честоти. Те могат да се използват като мултилентов компресор или  деесер. В същото време, параметриците за ниски и високи честоти, да се използват като стандартен еквалайзер. Физическото моделиране на тези високо бюджетни устройства в цифрова среда има още неоспорими плюсове. Освен липсата на нужда от хрдуерна поддръжка е един от тях. Освен това, те могат да бъдат използвани както на един моно или стерео канал, така и на множество такива. Разбира се, в зависимост от процесорната мощност на притежаваната от потребителя система на Universal Audio.