Antares Auto-Tune Realtime Advanced

Posted by on / 0 Comments

Antares Auto-Tune Realtime Advanced

Един от най-използваните при обработка на вокални и солови – инструментални партии плъгини е вече част от нашето оборудване. Този ефект направи революция в звукозаписната индустрия. От излизането си на пазара prez 1997г. до днес, той се използва в огромна част от музикалната продукция, правена по света. Antares Auto-Tune Realtime Advanced е съвременна версия на плъгина. Освен типичното за Auto-Tune плъгина въздействие върхъу материала, новата версия предлага редица подобрения.

Antares Auto-tune 5

Ако целта е обаче класическият Auto-tune звук, плъгинът разползга с класически режим, в който устройството се държи като легендарния Auto-Tune 5. Както стана въпрос по-горе, Antares Auto-Tune Realtime Advanced притежва редица нововъведения и подобрения. Много полезно негово приложение е работата в реално време. Благодарение на изключително ниската латенция на платформата на Universal Audio, сега певецът да чуе гласът си много добре настроен. В много случаи, това значително подобрява качеството на изпяване. Разбира се, в този случай гласът или инструменът могат да бъдат записани както през ефекта, така и линейно.

Възможността за прецизни настройки. В „Advanced“ плъгинът може да се настои така, че да работи незабележимо или да се откроява при нужда. За това допринася и новata – неналичнa във версия „5“ функция „Flex-Tune“. Плъгинът може пълнофинкцинално да бъде контролиран и през MIDI протокол. Така неговите функции могат да се автоматизират  в реално време.