EP-34 Tape Echo

Posted by on / 0 Comments

EP-34 Tape Echo

EP-34 Tape Echo

 

EP-34 Tape Echo – UAD2 Plug-in

EP-34 Tape Echo Plug-in предоставя на китаристи и миксинг инжинери да използват скъпия, топъл и богат лентов звук на това ехо. Този звук може да бъде чут в продукциите на много музиканти, между които Led Zeppelin, David Bowie, Jimmy Page, Joe Satriani, Coldplay, Chick Corea, Brian May, Eddie Van Halen, Eric Johnson, Andy Summers и много други.

Разработената от Universal Audio симулация на класическо лентово ехо е вдъхновена от два модела на легендарното устройство Ehoplex.

Характеристики

Емулацията идеално пресъздава специфичното поведение на хардуерните устройства – Ehoplex EP-3 и EP-4. Оригиналния хардуер използва лента, която се плъзга през записваща и след това въапроизвеждаща глава. Както при повечето подобни устройства, и тук лентата е с определена дължина, като началото и края й са залепени. По този начин се постига „безкрайна дължиня“ и съответно брой повторения. Скоростта на въртене позволява на потребителя да зададе желаната дължина на забавяне. Както всички разработки на Universal Audio, емулацията точно пресъздава поведението на Ehoplex, със всички особености – лентов шум, хармонични изкривяване, промяна в амплитудата и др.

Приложение

Този ефект е изключително полезен при обработката на китари, синтезатори и вокали. С него може много успешно да се експетиментира и за създаване на характерни нюанси на много различни музикани инструменти. Също както при хардуерното устройство, възпроизвеждащата глава може да се плъзне по дължината на лентата. По този начин могат да се възпроизведат ефекти на забързване, забавяне, изкривяване, прекъсване и много други разновидности, предлагани от класическите лентови еха. Много полезна е и възможността за автоматиация на тази (и останалите) функции на плъгин-а. Така всички ръчно създадени ефекти могат да бъдат записани и повторени неограничен брой пъти. Възможността за регулиране на силата на входящия сигнал предоставя възможност за постигане и прецизно регулиране на лентовото изкривяване. Със своите превъзходни качества, EP-34 Tape Echo и достъпността, предоставена от инженерите на Universal Audio и неговите създатели, това устройство е задължително оръжие в арсенала на всеки уважаващ себе си звукоинженер.